Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Томаш Фіала

ldaily.ua

Середа, 26 травня 2021, 16:15

Фіала кинув лузерів Вакарчука заради мерчу Української правди

Томаш Фіала

Компанія Dragon Capital стала власницею інтернет-видання Українська правда.

Про це повідомляє Українська правда.

Гендиректор Dragon Capital Томаш Фіала та засновниця інтернет-видання "Українська правда" Олена Притула уклали угоду, згідно із якою 100% корпоративних прав на видання та всі його активи переходять до групи компаній Dragon Capital.

Як наголошують в "Українській правді", редакційна політика видання та підходи до роботи залишаться без змін.

"Команда "Української правди" на чолі з головним редактором Севгіль Мусаєвою продовжить працювати в тому ж форматі, що і раніше, в тісній співпраці з Оленою Притулою, яка й надалі виконуватиме роль редактора-засновника" – йдеться у повідомленні.

За словами Томаша Фіали, Dragon Capital, за аналогією з проектом НВ, продовжить практику невтручання власника в редакційну політику "Української правди", й редакція НВ продовжить свою роботу абсолютно незалежно від редакції "Української правди".

Зазначимо, Dragon Capital – одна з найбільших груп компаній в Україні, яка працює в сфері прямих інвестицій та фінансових послуг. Кінцевим бенефіціаром компанії є громадянин Чехії Томаш Фіала.

Із Dragon Capital безпосередньо пов'язана ТзОВ "Драгон Капітал Консалтинг", що у липні 2019 року придбала за 116 млн грн приміщення колишньої ресторації "Під Левом" на Площі Ринок, 19, 20 та 21 у Львові. Варіанти писали про це у статті "Проzorri свистуни Садового".

Томаш Фіала, є також власником ТзОВ "Європоліс проперті холдінг", яке 5 липня 2019 року отримало дозвіл від Львівської міськради добудовати торгово-розважальний комплекс "Вікторія Гарденс" на вул. Кульпарківській, 226-А. Також компанія Томаша Фіала пов'язана зі скандалом довкола будинку Терлецького на вулиці Сахарова, 52, який виконком Львівської міськради дозволив знести, а на його місці збудувати скляний офіс з підземним паркінгом.

23 грудня 2019 року компанія Dragon Capital придбала "Ідея Банк", розташований у Львові.

Також на парламентських виборах 2019 року Томаш Фіала був одним зі спонсорів партії Голос Святослава Вакарчука.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.