Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

фіктивний реабілітаційний центр

lv.npu.gov.ua

Четвер, 27 травня 2021, 12:15

На Львівщині дев’ятеро зловмисників організували псевдореабілітаційний центр

фіктивний реабілітаційний центр

У Львівській та Івано-Франківській областях під виглядом реабілітаційного центру для алко- та наркозалежних незаконно утримували людей.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

"У листопаді 2020 року 38-річний мешканець Львова та 36-річний житель Івано-Франківська організували діяльність псевдореабілітаційних центрів на території Львівської та Івано-Франківської областей, в яких під виглядом надання платних медичних послуг з лікування від алко- та наркозалежності незаконно утримували залежних осіб.

Крім того, зловмисники вводили в оману родичів пацієнтів, повідомляючи їм недостовірні дані щодо методики і тривалості лікування. Вартість перебування у закладі становила близько 8 тисяч гривень на місяць за одну особу" − наголосили в поліції.

Діяльність цього закладу забезпечували сім мешканців Івано-Франківської та Київської областей віком від 24 до 37 років, які здійснювали цілодобовий нагляд за потерпілими, забезпечували дотримання "пацієнтами" встановлених правил поведінки із застосуванням психологічного чи фізичного насильства, обмежували можливість вільного пересування та спілкування з родичами.

Слідчі повідомили організаторам злочинної групи та її сімом учасникам про підозру в скоєнні правопорушення, передбаченого ч.3 ст.146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.