Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

ВО "Батьківщина"

Прес-реліз,   Четвер, 27 травня 2021, 17:30

Цимбалюк про припинення авіасполучення з Білоруссю

Михайло Цимбалюк

Українська влада загравала з Білоруссю замість того, щоб думати про енергетичну безпеку й альтернативу білоруському пальному й електроенергії.

На це звернув увагу під час ефіру на телеканалі Еспресо народний депутат України від ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк, коментуючи рішення українського уряду про припинення авіасполучення з Білоруссю, інформує прес-служба Львівського обласного партосередку.

«Це нечітка і непослідовна позиція української влади відколи диктатора Олександра Лукашенка нібито обрали президентом. Знаємо, що світ його не визнав, а українська влада зайняла «половинчасту» позицію. Дехто загравав і продовжував торгувати, підписувати угоди про купівлю електроенергії», – розповів Михайло Цимбалюк.

Політик переконаний, що, купуючи в Білорусі нафтопродукти, влада не думає про енергонезалежність України. «Зараз світ ізолює Білорусь, а ми ізолюємо Білорусь і самих себе. Тому українському уряду негайно потрібно шукати альтернативу білоруському пальному, яке використовують наші аграрії, а також Збройні сили України», – наголосив Михайло Цимбалюк.

За його словами, в Україні має бути недоторканий резерв паливно-мастильних матеріалів, які постійно мають зберігатися для Збройних сил України.

«Відтак, український парламент і суспільство чекають послідовних і фахових дій уряду, а не просто заяв, про закриття авіасполучення із сусідом», – підсумував Михайло Цимбалюк.

Нагадаємо, припинення авіасполучення з Білоруссю з 26 травня – це реакція України на екстрену посадку літака Ryanair у Мінську після того як білоруси підняли в небо винищувач. З борта літака Ryanair тамтешні служби зняли відомого білоруського опозиціонера Романа Протасевича.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.