Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вантажівка

П'ятниця, 28 травня 2021, 15:55

Білорусь ввела індивідуальні ліцензії на український туалетний папір

вантажівка

Рада міністрів Білорусі запровадила індивідуальні ліцензії на імпорт низки українських товарів, серед них шоколад та туалетний папір.

Про це на своїй Фейсбук-сторінці повідомив торговий представник України Тарас Качка.

Білорусь запровадила на 6 місяців режим індивідуального ліцензування для імпорту низки українських товарів: кондитерські вироби, шоколад, соки, пиво, плити ДСП і ДВП, шпалери, туалетний папір і упаковка, цегла, керамічна плитка, скляні ампули, сільгосптехніка для сіяння, пральні машини та меблі.

Відповідне рішення Рада міністрів Білорусі затвердила від 26 травня. Воно набере чинності через 10 днів після публікації.

"Такі дії є необґрунтованими та дискримінаційними. Режим індивідуального ліцензування означає ручне управління ввезенням української продукції до Білорусі" – повідомив Тарас Качка.

Наразі Кабмін проводить консультації з виробниками щодо усунення негативних наслідків дискримінаційних дій уряду Білорусі.

Нагадаємо, уряд з 29 травня заборонив білоруським літакам входити в повітряний простір України, а з 26 травня припинив авіасполучення між Україною та Білоруссю та заборонив польоти над білоруською територією.

Таке рішення прийняли після інциденту з літаком авіакомпанії Ryanair – 23 травня в столиці Білорусі Мінську, задіявши винищувач, примусово посадили літак компанії Ryanair, який здійснював рейс з Афін до Вільнюса, щоб затримати опозиціонера Романа Протасевича.

Додамо, 25 травня білоруська авіакомпанія Belavia до 31 серпня скасувала всі рейси до львівського аеропорту.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.