Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Соснівка

mistaua.com

Понеділок, 7 червня 2021, 15:25

Межі Соснівки планують збільшити на понад 100 гектарів

Соснівка

Верховній Раді рекомендують затвердити територію Соснівки загальною площею більше 300 гектарів.

Про це повідомляє інформаційне управління Апарату Верховної Ради.

У середу, 2 червня, комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіональної політики та містобудування надав Верховній Раді рекомендацію схвалити проект постанови №5491, який передбачається збільшити територію міста Соснівка Червоноградського району Львівської області.

Межі Соснівки планують збільшити на 102,5924 гектара і затвердити його територію загальною площею у 300,5924 гектара. Площа Соснівки зараз становить 198 гектара земель. 

Проект цієї постанови зареєстрований у Верховній Раді від 13 травня цього року.

Соснівка заснована 1955 року у зв'язку з будівництвом кам'яновугільних шахт як селище Кірова, яке 29 листопада 1957 року Львівська обласна рада перейменувала на Соснівку з присвоєнням статусу селища міського типу. У 1968 році Соснівку віднесли до категорії міст районного підпорядкування у складі Червоноградської міськради, а у 2019 році передали до Сокальського району. 

Нагадаємо, на початку травня уряд погодив збільшення меж міста Соснівка на 102 гектари.

Додамо, на території Львівської області створили 73 об'єднані теритріальні громади та сім нових районів: Львівський, Червоноградський, Стрийський, Самбірський, Дрогобицький, Золочівський та Яворівський.

Експерти вважають, що перспективний план розвитку Львівської області, затверджений за поданням Львівської ОДА у травні 2020 року, розробили з порушеннями і без консультацій з громадськістю.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.