Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус

Середа, 9 червня 2021, 14:45

МОЗ пояснило умови отримання другої дози вакцини від коронавірусу

коронавірус

Для вакцинації другою дозою особі зателефонують за тим номером, який вона залишила після першого щеплення.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

Міністерство охорони здоров’я пояснило, як можна отримати другу дозу вакцини від Covid-19, яка гарантована державою.

Для вакцинації другою дозою громадянина запросять телефонним дзвінком за тим контактом, який він залишив після першого щеплення. Ті, хто отримав щеплення у масовому центрі вакцинації, отримають другу дозу в тих самих центрах. В разі, якщо на вакцинацію особу записував роботодавець, то саме він організовує друге щеплення.

Також другу дозу вакцини гарантовано отримають люди, які вакцинувались залишковими дозами, зокрема громадські діячі.

Друга доза вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech  має бути введена через 21 день, CoronaVac/Sinovac Biotech – 28 днів, а Oxford/AstraZeneca - 12 тижнів.

Вакцинованими від коронавірусу вважаються особи, які отримали весь курс щеплень, тобто дві дози препарату. Саме вони можуть отримати міжнародне свідоцтво про вакцинацію.  

Нагадаємо, ВООЗ схвалила вакцину CoronaVac, що дозволяє видавати міжнародне свідоцтво про проведення вакцинації. Станом на 5 травня в Україні щепилися від коронавірусу 759 тисяч осіб, а перша партія вакцин від коронавірусу AstraZeneca загальною кількістю 500 тис доз прибула в Україну ще 23 лютого.

Додамо, 29 травня на території стадіону "Арена Львів" запрацював центр вакцинації населення, де роблять щеплення особам, що записалися у чергу на вакцинацію від коронавірусу через мобільний додаток "Дія". Також до "Арени Львів" організували безкоштовний доїзд.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.