Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

П'ятниця, 11 червня 2021, 13:40

У Львові планують встановити пам’ятник Коновальцю

Львів

Виконком розгляне питання оголошення конкурсу на кращу концепцію пам’ятника Євгену Коновальцю у Львові.

Про це повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко на своїй Фейсбук-сторінці.

У понеділок, 14 червня, виконавчий комітет на своєму засіданні розгляне проект рішення про оголошення конкурсу на кращу концепцію пам’ятника Євгену Коновальцю у Львові.

Згідно з проектом рішення, замовником Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу виступить Галицька районна адміністрація, а управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міськради буд організатором конкурсу.

Архітектурний конкурс на кращу концепцію пам’ятника оголосять відповідно до Програми відзначення 130-річчя з дня народження Євгена Коновальця.

Нагадаємо, Львівська облрада оголосила 2021 року Роком Маркіяна Шашкевича та Євгена Коновальця. Крім цього наприкінці лютого цього року депутати Львівської міськради звернулися до Володимира Зеленського з проханням надати звання Героя України Євгенові Коновальцю, а у березні Верховна Рада прийняла звернення до Володимира Зеленського з проханням надати звання Героя України Євгенові Коновальцю.

Додамо, Нацбанк України повідомив про випуск пам'ятної монети "Євген Коновалець", яка ввішла в обіг з 9 червня 2021 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.