Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

візуалізація

city-adm.lviv.ua

Понеділок, 14 червня 2021, 12:40

Біля парку Залізна Вода збудують нову багатоповерхівку

візуалізація

Виконком дозволив збудувати на вул. Ярославенка новий 5-поверховий будинок із підземною автостоянкою.

Сьогодні, 4 червня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на нове будівництво Михайлом Бурієм багатоквартирного житлового будинку з вбудованими нежитловими приміщеннями та підземною автостоянкою з відтворенням архітектурних елементів існуючого житлового будинку на вул. Я. Ярославенка, 23 у м. Львові.

Нову багатоповерхівку збудують на земельній ділянці, площею 0,0746 га, що перебуває у приватній власності та передбачена будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку.

Згідно із містобудівною документацією, новий будинок матиме 5 поверхів та один підземний поверх, де облаштують автостоянку. Висота будівлі становитиме 18 метрів. Площа забудови складатиме 335 кв.м, площа озеленення – 23,2 кв.м, а максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 45%.

На земельній ділянці, крім житлового будинку, також мають облаштувати ігровий майданчик для дітей, майданчик для дорослих, майданчик для велосипедів, майданчик для занять фізкультурою та майданчик для занять фізкультурою на три авто. Також забудовник має влаштувати підземні контейнери дл збору сміття.

За словами головного архітектора міста Антона Коломєйцева, житло збудують в кварталі історично сформованої житлової та громадської забудови в межах історичного ареалу міста, а проект нового будівництва повністю відповідає усім містобудівним нормам. 

Земельна ділянка, на яких зведуть багатоповерхівку, належать до зони Ж3 – зона багатоквартирної житлової забудови (5-9 поверхів) відповідно до детального плану території у районі вул. Я. Ярославенка.

За даними аналітичної системи YouControl, львів'янин Михайло Бурій з 1994 року є фізичною особою-підприємцем, займається виробництвом іншого верхнього одягу та оптовою торгівлею одягом і взуттям. Також він є власником львівської фірми ПП "МБР" (торгівля одягом і взуттям). Натомість власницею ПП "Міа-Стиль", що також займається виробництвом і торгівлею торгівля одягом і взуттям, є Анджела Бурій, яка проживає за тією ж одресою, що й Михайло Бурій.

Додамо, сьогодні виконком також дозволив збудувати на сусідній земельній ділянці, що на вул. Я. Ярославенка, 23а ще один 5-поверховий будинок новоствореній будфірмі, власник якої є керівником підприємства сина нардепа Ярослава Дубневича.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.