Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Горбачевського

google.com.ua

Вівторок, 15 червня 2021, 15:58

У Львові планують змінити ДПТ для створення скверу на Горбачевського

вул. Горбачевського

Депутати на сесії розглянуть розроблення ДПТ у районі вул. Горбачевського, щоб облаштувати сквер замість незаконного будівництва.

Про це йдеться у проекті рішення, підготовленому на розгляд на наступній сесії Львівської міської ради, що відбудеться 17 червня.

Згідно із документом, розроблення детального плану території у районі вул. І. Горбачевського, вул. І. Котляревського (до межі детального плану території, обмеженої вул. І. Горбачевського, вул. Академіка А. Сахарова) погодив виконавчий комітет міськради у лютому цього року, щоб мати змогу виготовити містобудівну документацію на озеленення цієї території.

Територія у районі вул. І. Горбачевського, загальною площею у 2,4 га, знаходиться у історичному ареалі Львова та входить до зон: Тр-2 (зона транспортної інфраструктури (вулична мережа) та Ж-2 (зона малоповерхової квартирної забудови).

Тут міськрада планує облаштувати сквер, який у 2020 році запропонували назвати на честь львівського архітектора Альфреда Захаревича, бо саме тут розташована вілла, яку він проектував. А у 2019 році цю ділянку планували незаконно забудувати комерційним багатоповерховим житлом.

У разі прийняття цього рішення, відповідальним за розроблення та фінансування детального плану території  буде управління архітектури та урбаністики міськради, яке також після розроблення ДПТ має звернутись з заявою до управління "Секретаріат ради" про проведення громадського слухання.

 

Нагадаємо, 25 квітня 2019 року під час сесії Львівської міської ради мер Львова Андрій Садовий заявив, що на вул. Горбачевського не буде незаконного будівництва, натомість місто там облаштує сквер. Для цього депутати ухвалили зміни зонування Франківського району.

У травні того ж року виконком міськради заборонив будівництво багатоповерхівки на вулиці Горбачевського, 19, хоча цього ж місяця комунальники зрубали всі дерева вздовж паркану незаконної забудови. 

Крім цього, у лютому 2020 року суд відновив містобудівні умови на будівництво 5-поверхового будинку на місці скверу на Горбачевського, 19, а депутати скерували звернення до Садового, у якому вимагали від нього не допустити зведення цієї багатоповерхівки.

Додамо, ще у 2017 році Раніше Варіанти досліджували ситуацію із незаконними забудовами у місті та дізналися як забудовують історичну частину Львова, що входить до списку світової спадщини ЮНЕСКО.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.