Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пазли

Середа, 16 червня 2021, 15:10

Вивчати географію та алфавіт: як пазли допомагають малюкам розвиватися

пазли

Пазли – це чудова розвивальна іграшка та прекрасний спосіб провести час з дитиною.

Проте завжди варто пам'ятати, що пазли змінюються в залежності від віку малюка. Нижче розглянемо основні періоди ігор з пазлами та розповімо, як їх правильно обирати.

Користь розвивальних іграшок у різному віці

У віці від одного місяців до 1,5 років діти можуть самостійно збирати пазли, які розрізані на 2-3 картинки. Під час гри дитина знайомиться з зображенням різних предметів та розуміє, як правильно розкласти частини головоломки відносно одна одної. Це розвиває просторову орієнтацію.

Малюку від 18 місяців до трьох років підходять невеликі паперові пазли та дошки-вкладиші. Дитина вчиться співвідносити форму фігурки та отвору та розуміє зв'язок між ними. У цей час активно розвивається дрібна моторика пальців і рук.

Після чотирьох років пазли допомагають розвивати логіку. Вони бачать зв'язок між предметами та формують образне мислення, що допомагає вирішувати творчі завдання. Саме тому це дуже важлива іграшка в арсеналі малюків. Ви можете купити пазли українського виробника Dodo з доставкою у Львів в інтернет-магазині Panama за цим посиланням https://panama.ua/brand/41191/.

Якими мають бути головоломки для дітей

Перші пазли мають бути максимально легкими та складатися з 2-4 великих частин. Ці деталі мають добре фіксуватися, щоб картинка не ламалася, якщо дитина випадково її зачепить. Матеріал іграшки також має значення. Якщо це папір чи картон, то вони мають бути досить товстими та щільними. Якщо це дерево, то на бічних зрізах не повинно бути щербин. Сама картинка має бути яскравою та великою.

Щойно дитина навчиться збирати прості пазли, то їй можна купувати складніші варіанти. Якщо малюк з раннього дитинства грається головоломками, то до трьох років він буде здатний зібрати малюнок з 24 деталей. Коли збільшуєте кількість фрагментів, то можна ускладнювати й саму картинку.

Якщо для найменших дітей підходять прості яскраві предмети, то для дітей від трьох років краще обирати прості картинки з улюбленого мультфільму чи казки. Також обирайте розвивальну головоломку з алфавітом, зображеннями тварин або рослин, материків тощо. За допомогою таких ігор, дитина дізнаватиметься нову інформацію в ігровій формі.

Пазл – це цікава розвивальна та навчальна гра. Коли малюк збирає малюнок, то пізнає зв'язок між частиною та цілим, розвиває логіку та дрібну моторику. Щоб зібрати досить складний пазл, потрібно розумітися у просторі, вміти перевертати картинку в уяві та підібрати потрібний елемент. Тому це чудова інвестиція в розвиток малюка.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.