Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

партія "Голос"

Середа, 16 червня 2021, 16:50

Львівські хористи Вакарчука виставили матросу Железняку та юнзі Рудик чорну мітку

партія "Голос"

Львівський осередок Голосу вимагає від Ярослава Железняка і Кіри Рудик скласти свої повноваження.  

Про це повідомляє "Голос Львівщини" на своїй сторінці у Фейсбуці.

Львівська обласна територіальна організація політичної партії Голос оприлюднила звернення, де вимагає від голови фракції Голосу в Верховній Раді Україні Ярослава Железняка та голови партії Кіри Рудик скласти повноваження й цим вчинком розпочати "повне перевантаження політичної сили". 

"Конфлікт всередині Голосу та постійні суперечки тривають вже довгий час і підривають довіру наших виборців та прихильників. Неможливість керівництва забезпечити комунікацію в межах фракції та дотримання демократичних процедур в партії призводять до системних помилок. Одна з них трапилася 15 червня під час голосування у залі Верховної Ради. Тому Львівська обласна територіальна організація ПП Голос вимагає від голови фракції скласти повноваження і забезпечити перевибори в найкоротші терміни" – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, йдеться про голосування щодо внесення в порядок денний ВРУ законопроєкту про російську мову, який підтримали четверо нардепів Голосу, зокрема, й львівський нардеп Ярослав Рущишин, за їхніми словами – помилково.

Крім цього, керівництво львівського осередку Голосу вимагає від Кіри Рудик скликати демократичний з'їзд і скласти свої повноваження.

"Партія потребує чесних, прозорих виборів керівництва партії та фракції. Одночасно необхідно впровадити більш ефективну і демократичну систему управління. Лише це може стати запорукою збереження довіри виборців та цінностей нашої політичної сили" – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, сьогодні четверо львівських нардепів з Голосу та ще шестеро їхніх колег висловили недовіру керівництву партії та відокремились в об'єднання Справедливість.

Раніше у партії виник розкол – на початку червня стало відомо, що щонайменше десять нардепів розглядають варіант виходу з партії та фракції, пояснюючи це узурпацією та зловживанням влади з боку керівництва політсили. А наприкінці березня львівські нардепи з Голосу оприлюднили заяву, у якій вимагали змінити керівництво та статут своєї партії. 

Наразі головою партії є Кіра Рудик, а головою фракції – Ярослав Железняк.

Додамо, на початку червня український телеведучий Сергій Притула заявив про вихід із Голосу через керівництво партії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.