Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Палац культури ЛОРТА

google.com.ua

Четвер, 17 червня 2021, 15:56

Плац культури ЛОРТА передадуть у власність Львова

Палац культури ЛОРТА

Депутати погодили передачу будинку культури ЛОРТА у комунальну власність.

Сьогодні, 17 червня, на сесії Львівської міської ради депутати надали згоду про прийняття з державної власності у комунальну власність Львівської міської територіальної громади об’єкта нерухомого майна. "За" проголосували 52 депутатів.

Йдеться про будинок культури ДП "Львівський державний завод "ЛОРТА", що знаходиться на вул. Ряшівській, 2, загальною площею у 5787,9 кв.м.

Як пояснила директорка юридичного департаменту Львівської міськради Гелена Пайонкевич, керівництво та трудовий колектив заводу підтримали це рішення. Будинок культури передається міськраді безоплатно, однак із вимогами: використовувати його лише за призначенням та не перепродати у приватну власність.

Натомість міський голова Львова розповів, що у цьому приміщенні планують відкрити гуртки технічного моделювання для дітей.

"Там працюватимуть гуртки моделювання, де ми навчатимемо хлопців та дівчат, які хочуть бути льотчиками, танкістами, конструкторами. Це надзвичайно важливе питання з точки зору розвитку міста" – додав Садовий.

Рішення про передачу цього будинку у власність міста у тарвні цього року підтримала міська комісія архітектури, містобудування та розвитку територій.

Зазначимо, станом на сьогодні Палац культури ЛОРТА перебуває у знедбаному стані. У 2016 році на сайті е-петиції міськради була зареєстрована петиція щодо відновлення палацу з передачею його у комунальну власність та виділенням коштів з міського бюджету на реставрацію.

Додамо, у січні цього року працівників заводу "ЛОРТА" не пускали на роботу через нестачу коштів на виплату заробітної плати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.