Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул. Паркова, 9

ФБ Зубача

П'ятниця, 18 червня 2021, 16:51

У Львові на Парковій зводять самобуд

вул. Паркова, 9

Львівська міська інспекція ДАБК виявила самочинне будівництво на вул. Парковій, 9.

Про це повідомив заступник Львівського міського голови з містобудування Любомир Зубач на своїй Фейсбук-сторінці.

Міська інспекція ДАБК виявила самочинні будівельні роботи на вул. Парковій, 9, що проводяться без дозвільних документів. Влада Львова вже скерувала відповідні звернення в Галицьку окружну прокуратуру Львова та Державну архітектурно-будівельну інспекцію України.

"Із фото добре видно, що на Парковій тривають активні будівельні роботи. Я би сказав навіть, що не лише активні, а й масштабні. Утім, як з’ясувала наша міська інспекція ДАБК, жодних дозволів на такі роботи ніхто не видавав:

- містобудівних умов та обмежень на проектування будь-яких будівельних робіт виконком ЛМР не затверджував;

- у Реєстрі будівельної діяльності дозвільних документів теж жодних.

Будинок за цією адресою є пам’яткою архітектури місцевого значення. Тому, на жаль, міська інспекція не має повноважень покарати власників цього будинку, це компетенція ДАБІ України. Але й заплющувати очі таку самодіяльність ми не збираємось. Саме тому вже скеровано листи в Галицьку окружну прокуратуру Львова та Державну архітектурно-будівельну інспекцію України. Вимагаємо вжити всіх заходів, щоб було припинено будівельні роботи та повернули об’єкт до попереднього стану", − розповів Любомир Зубач.

Нагадаємо, у квітні ПрАТ "Ірокс" та ТОВ "Персенківка", що зводять багатоповерхівку на вул. Тернопільській без дозвільних документів, оштрафували на 1,6 млн грн, а у квітні 2019 року міський голова Львова Андрій Садовий доручив розслідувати незаконну забудову на вул. Тернопільській.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.