Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Асоціація "Ради Львівщини"

фейсбук асоціації "Ради Львівщини"

Четвер, 24 червня 2021, 16:19

61 тергромада стала членом Асоціації Рад Львівщини цього року

Асоціація "Ради Львівщини"

61 з 73 новостворених територіальних громад Львівської області стала членом Асоціації Місцевих Рад "Ради Львівщини".  

Про це повідомив  виконавчий директор Асоціації Рад Львівщини Андрій Якимів в  інтерв'ю у програмі "Інтерв'ю на Першому Західному" на телеканалі Перший Західний.

Андрій Якимів зазначив, що громади виважено підходять до прийняття рішень щодо вступу в Асоціацію, попри це кількість членів за цей рік суттєво зросла.

"У складі Асоціації рад Львівщини на етапі створення було 26 членів – Львівська обласна рада, 7 районних рад і близько 18 місцевих рад. Коли були сформовані 73 територіальні громади в області, ми поставили собі ціль об'єднати всіх. Тож зараз у нас перебуває в асоціації 53 об'єднані територіальні громади, а на підході до підписання угоди ще близько 4-5 територіальних громад", – пояснив Андрій Якимів.

Якимів розповів, що команда експертів Асоціації "Ради Львівщини" зустрічаються з місцевими громадами, їх топ-менеджментом, "шукає реперні точки, де Асоціація може бути громаді корисною в короткій перспективі". Одним із таких проблемних місць є потреба громад у створенні стратегій розвитку.

"За короткий проміжок часу ми провели конкурс, де планували відібрати 3-5 пілотні громади і надати їм експертний супровід. Це виключно наша ініціатива за підтримки Львівської обласної ради. Станом на зараз на конкурс подалось близько двох десятків громад. Зараз ми допомагаємо розробляти стратегії 7 громадам, за ними закріплені експерти. Ми вибрали партнерську методику, де за допомоги органу місцевого самоврядування, управлінців та експертів намагаємось відкрито з громадськістю, публічно напрацювати цей документ", – розповів він.

Нагадаємо, Андрія Якиміва було обрано виконавчим директором Асоціації Місцевих Рад Львівщини "Ради Львівщини" 5 січня цього року. Головою правління асоціації "Ради Львівщини" обрали голову Львівської обласної ради Ірину Гримак.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.