Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

представники USAID

loda.gov.ua

Середа, 30 червня 2021, 10:15

USAID підтримає Львівщину в розробці госпітального округу

представники USAID

Представники USAID нададуть допомогу у розвитку медичної стратегії Львівської області.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА.

Вчора, 29 червня, у Львівській ОДА на зустрічі з представниками USAID обговорили основні напрямки розвитку охорони здоров’я Львівської області на найближчі кілька місяців. Зокрема, план розвитку госпітального округу області та повноваження госпітальної ради.

Директор відділу з програм охорони здоров’я USAID Бен Зіннер зазначив, що в уряді США відзначають швидкі зміни в охороні здоров’я України за останні три роки, зокрема, Львівщина є лідером по впровадженню реформ

Натомість заступник голови Львівської ОДА Іван Собко зазначив, що на даному етапі реалізації реформи охорони здоров’я в Україні, питанням номер один є створення ефективної спроможної бюджетної мережі медзакладів. І підтвердженням цьому є Указ Президента про заходи щодо підвищення конкурентоспроможності закладів охорони здоров’я та забезпечення додаткових гарантій для медичних працівників.

"Від імені Львівської ОДА скеруємо листа до Кабміну з пропозицією внести зміни до типового положення про госпітальну раду з метою надання їй повноважень впливати на рішення закладів охорони здоров’я та місцевої влади. Госпітальна рада повинна мати ці повноваження. Оскільки зараз вона має суто рекомендаційний характер. Повноваження ж дозволять впливати на кадрову політику та визначати основні напрямки стратегії розвитку медичних установ, які будуть обов’язковими, а не рекомендаційними", − розповів Іван Собко.

Також Собко додав, що госпітальний округ – це система усіх медичних закладів області, починаючи від дев’яти опорних закладів охорони здоров’я до лікарень у районах, а зараз разом з USAID триває розробка стратегії розвитку госпітального округу Львівської області.

Нагадаємо, 15 січня Кабінет Міністрів затверив перелік опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах на період до 2023 року, 9 з яких знаходитимуться на території Львівської області.

Ще у 2017 році у рамках реформування медичної галузі у Львівській області створили госпітальний округ, а у квітні 2018 року уряд підтримав цю пропозицію. На початку 2019 року депутати Львівської обласної ради затвердили склад госпітальної ради Львівського госпітального округу.

Також Львівщина стала першим регіоном в Україні, яка визначилася із мережею багатопрофільних лікарень інтенсивного лікування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.