Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

news.ngs.ru

Четвер, 10 січня 2013, 14:18

Новий голова СБУ був російським офіцером

Новий очільник Служби безпеки України Олександр Якименко до 1998 року був кадровим офіцером Збройних сил Росії.

Такий висновок випливає з рослідування телеканалу ТВі, журналісти якого проаналізували записи Якименка на форумі Єйського вищого військового авіаційного училища, де він навчався. 

Журналісти телеканалу переконані, що людина, яка писала на форму під ніком "Александр Якименко" є нинішнім головою СБУ. 

Вони наголошують, що Якименко фігурує у списку випускників 1986 року, та упродовж кількох років залишав повідомлення у гілці форуму, де спілкуються курсанти училища з 86-го року випуску.

Також Якименко сам зізнається, що перейшов на службу в СБУ, розповідає, що вивчав причини падіння літака під Сухою Балкою, що засвідчує збіг інформації з фактами його офіційної біографії.

Перший запис Якименка на форумі датований 16 квітня 2006 року. Він розповідає про те, чим займався після випуску з училища. А згадуючи про управління Служби безпеки України в Донецькій області, вживає абревіатуру КДБ.

"Після випуску служив у Монголії (Чойбаслан), вивели у Крим (Гвардійське), закінчив ВПА в 97-му, звільнився у 98-му. Зараз у Донецьку в КДБ", – повідомив Якименко.

У Гвардійському базувався російський авіаполк, а ВПА – це Військово-повітряна академія ім. Гагаріна, розташована неподалік від Москви, в якій, до речі, навчався і кумир Віктора Януковича Георгій Береговий.

"Для тих, хто не зрозумів, – служу в управлінні Служби безпеки у Донецькій області. Після закінчення академії я зрозумів, що мої знання нікому на... не потрібні. От і звільнився. А ті пацани помітили, призвали знову, от і тягну лямку", – розповів Якименко.

У ще одному дописі Якименко деталізує, як потрапив на службу в Україну та скаржиться, що його знання в Росії "нікому на... не потрібні".

Якименко також у одному зі своїх дописів переймається долею російського полку, який припинив своє існування в Криму у 2009 році. В цьому полку він раніше служив.

"Цікаво, безпека якої країни перейматиме Якименка на новій посаді?.." – зазначили в ТВі.

Нагадаємо вчора Віктор Янукович призначив Олександра Якименка головою СБУ. 

 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.