Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Нацполіція

Середа, 30 червня 2021, 16:44

Нацполіція викрила наркоугруповування, нарколабораторію та наркотики на 110 мільйонів гривень

Нацполіція

На Львівщині наркоугруповання з понад 30 осіб організували нарколабораторію, де виробляли метадон та особливо небезпечний карфентаніл.

Про це повідомив Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції України.

36-річний мешканець Львівської області організував нарколабораторію, залучивши до цього двох товаришів. Загалом у цю незаконну діяльність з виготовлення та продажу наркотиків залучили понад 30 людей, всі переважно місцеві мешканці. Під час обшуків вилучили найбільшу в Україні партію карфентанілу – 20 кг, вартістю за цінами "чорного ринку" становить близько 110 млн грн, а також затримала 16 учасників угруповування.

Товар збували  в Україні, а й в Росії, Молдові, Білорусі та країнах ЄС. Місячний дохід злочинців становив близько 5 млн грн.Зловмисники організували весь ланцюг збуту: постачання компонентів для діяльності лабораторії, виробництво та збут психотропів, функціонування Інтернет-магазину, приймання замовлень, фасування тощо.

"Щоби приховати злочинну діяльність, перевізники – місцеві мешканці та іноземці, розфасовували "товар" у різні побутові предмети та розміщували його у "схованках" автомобілів, які постійно змінювали. Після успішно проведеної операції транспортні засоби продавали. Основна частина коштів, отриманих від збуту наркотиків, витрачалася на придбання компонентів, нарощування потужностей нарколабораторії, підбір осіб для контрабандного переміщення наркотиків та їх оплату. Решту – легалізували шляхом інвестування у легальний бізнес, зокрема у розвиток фермерського господарства та туристичної бази лідера угруповання", – вказано у повідомленні Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції.

Для встановлення усіх учасників злочинного угруповання, оперативникам знадобилося майже пів року. Працювали над викриттям злочинної схеми оперативники Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України та управління стратегічних розслідувань у Львівській області, спільно з оперативниками Департаменту боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України та Головного слідчого управління Нацполіції. За цей час правоохоронці встановили весь ланцюг: від наркодилерів до організатора, місця знаходження нарколабораторії, каналів постачання компонентів та збуту психотропів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.