Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівська облрада

Середа, 14 липня 2021, 13:05

На Жовківщині створили два лісові заказники

Львівська облрада

Львівська облрада погодила створення на території Жовківського лісгоспу двох лісових заказників та чотирьох ботанічних пам’яток природи.

Вчора, 13 липня, під час пленарного засідання Львівської обласної ради депутати прийняли рішення про надання статусу ботанічних пам’яток природи та лісових заказників місцевого значення окремим деревам та насадженням дуба звичайного, віком 100-300 років, що ростуть на території Жовківського лісового господарства.

"За" проголосували 54 депутати.

Відповідно до рішення облради, на території лісгоспу створюються два лісові заказники: Глухівський площею 3,8 га на території Соснівського лісництва та Бутинський площею 1,1 га на території Любельського лісництва. Заказники створили з метою збереження та відновлення дубових лісів. 

Також депутати створили чотири ботанічні пам’ятки природи місцевого значення:

- Дуби Лянга площею 0,3 га у Бутинському лісництві, на території якого ростуть три вікові дуби, віком близько 200 років один та 300 років два інші;

- Дуби Кулича площею 0,5 га у Низівському лісництві, вік двох дубів 250-300 років:

- Дуби Рекленця площею 0,3 га у Велико-Мостівському лісництві, вік трьох дубів понад сто років;

- Дуби Зіболки площею 0,2 га на території Зіболківського лісництва, вік дерев понад 250 років.

"Переконаний, ухвалення цього рішення Львівською обласною радою сприятиме збереженню старовікових дерев та насаджень, створенню умов для відновлення дубових лісів на території лісового фонду, а також дасть поштовх до розвитку зеленого туризму", − зазначив голова комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Віталій Свіщов.

Нагадаємо, у травні комісія з питань екології, природних ресурсів та рекреації підтримала ініціативу надання статусу об’єктів природно-заповідного фонду окремим деревам та насадженням дуба звичайного, віком 100 – 300 років, на території Жовківського лісового господарства.

Додамо, на Львівщині функціонують 392 заповідників та пам'яток природи. У 2019 році в області створили 14 заповідників, парків та памяток природи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.