Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

земельна ділянка

Понеділок, 19 липня 2021, 13:33

На Львівщині розпочалися жнива

земельна ділянка

У області вже зібрали більше 60% посіву озимого ячменю.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА.

Станом на п'ятницю, 16 липня, аграрії Львівщини у сільськогосподарських підприємствах вже зібрали озимий ячмінь на площі 11,3 тис. га (61,6% до посіву) та намолотили 70,6 тис. тонн зерна. Середня урожайність зібраних площ складає 62,3 ц/га. Натомість торік на цю дату зібрали озимий ячмінь на площі 7,0 тис га (36,2%) та намолотили 41,2 тис тонн.

Всього у Львівській області площа до обмолоту становить 486 тис га, з них: 315,3 тис га зернових культур та 171,7 тис га олійних  культур. З них ранні культури необхідно зібрати із площі 276,9 тис га. З цієї площі у сільськогосподарських підприємствах необхідно обмолотити − 367,5 тис га, в тому числі  ранніх культур 168,4 тис га.

За словами директора департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Тетяни Гетьман, дотримання оптимальних термінів збору зернових культур є важливим фактором недопущення втрат зерна.

"Дотримання оптимальних термінів при збиранні врожаю зернових культур є дуже важливим фактором для збереження вирощеного врожаю, недопущення втрат зерна та його якості. Адже необхідно не тільки обмолотити посіви, а потрібне зерно з відповідними до стандарту якісними характеристиками. А це означає, що зібране зерно  за необхідності висушити, доставити на елеватори і реалізувати якісну продукцію" − повідомила Тетяна Гетьман.

Нагадаємо, з 1 липня українці можуть легально купувати і продавати землю сільськогосподарського призначення. 

Додамо, наприкінці квітня цього року нардепи ухвалили закон щодо проведення земельної децентралізації, а у травні – закон щодо онлайн-торгів державною землею, необхідний для завершення земельної реформи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.