Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

info-kalush.at.ua

П'ятниця, 11 січня 2013, 17:38

Родичі Григорія Смольського встановлять художнику меморіальну таблицю у Львові

Меморіальну таблицю видатному українському художнику, громадському діячеві, краєзнавцю Григорію Смольському встановлять його родичі у Львові.

Таке рішення на сьогоднішньому засіданні прийняв виконавчий комітет Львівської міської ради.

Меморіальну таблицю встановлять на фасаді будинку № 1а на вул. Смольського, де він проживав з родиною. Функції замовника та проектування, виготовлення та встановлення таблиці покладено на родину Смольських, яким зобов'язано оголосити конкурс на кращий проект меморіальної таблиці, за результатами якого виконати проект таблиці та погодити його з архітектурно-містобудівною радою при управлінні архітектури департаменту містобудування.

Григорій Смольський є автором невеличких кольоритних пейзажів, зокрема з Гуцульщини (околиці Космача, Косова) та Бойківщини (Славське, Гребенів, Сколе), паризьких етюдів. Працював у жанрі пейзажу, портрета, натюрморту, створив цілий ряд жанрових композицій, займався графікою.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.