Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

контрабанда

dpsu.gov.ua

Вівторок, 27 липня 2021, 13:48

В Краківці дорогий одяг та косметику намагалися ввезти під виглядом керамічної плитки

контрабанда

Зловмисники домовилися з інспектором митного поста "Яворів", який умисно зареєстрував мільйонний вантаж під виглядом дешевої керамічної плитки.

Про це повідомила пресслужба Державної прикордонної служби України. 

Ще 14 листопада 2020 року в пункті пропуску "Краківець" правоохоронці припинили спробу незаконного ввезення великої партії незадекларованого товару.

Як встановили правоохоронці, фігуранти кримінального провадження, які входять до близького оточення особи із санкційного списку РНБО, намагалися незаконно перемістити з країн ЄС одяг та косметику відомих брендів на понад 16 мільйонів гривень під виглядом товару "керамічна плитка".

Встановлено, що зловмисники використали товаросупровідні документи, що містили неправдиві відомості про найменування товару та домовилися з інспектором митного поста "Яворів", який умисно вніс неправдиві дані про товар до системи митного оформлення, а саме – зареєстрував мільйонний вантаж під виглядом дешевої керамічної плитки.

"З метою уникнення відповідальності та приховування ознак злочинних дій, організатори вказаної протиправної діяльності спільно зі співробітниками митного поста вдалися до хитрощів та намагалися безпідставно повернути вантажний автомобіль з «контрабандою» до Польщі. Проте правоохоронці завадили даним планам, вантажний автомобіль з товаром затримали, а вказаний факт задокументували та врахували у досудовому розслідуванні" − йдеться у повідомленні.

Співробітники ТУ ДБР у м. Львів розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 КК України 27 жовтня 2020 року. Наразі першому фігуранту – інспектору митного поста "Яворів" – повідомлено про підозру у скоєнні злочинів за ч. 2 ст. 15 та ч. 3 ст. 362 Кримінального кодексу України. 

Розслідування у кримінальному провадженні триває, проводяться необхідні слідчі дії з метою притягнення до відповідальності всіх фігурантів кримінального провадження.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.