Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Погода

Львів

google.com

Вівторок, 27 липня 2021, 14:04

Прохолодна погода у Львові вважається нормою для серпня

Львів

Згідно нещодавніх досліджень співробітників Гідрометцентру, які засновані на показниках за останні 10 років, погодні умови, які повинні бути притаманні літнім місяцям, змінили свою приналежність.   

На сьогоднішній день, враховуючи кліматичні умови, серпень не рахується як закінчення літнього сезону, він вважається початком оксамитового сезону, продовженням якого виступає вересень. 

Погодні умови для львів’ян

Кліматичні умови у Львові та області будуть досить сильно різнитися з погодними показниками інших регіонів країни:

  • температура повітряних мас залишатиметься на позначці 25 градусів, мінімальна температура очікується 2 серпня – 22 градуси вдень, 14 градусів вночі;

  • вологість повітря 65%;

  • тиск 730 мм рт.ст.;

  • незначний північно-західний вітер зі швидкістю 1 – 2 м/с;

  • хмарно з проясненням.

Порівнюючи с температурними показниками минулих років у серпні, то зазначені вище одиниці по градусам вважаються більш-менш звичними для даного регіону.

Незважаючи на досить прохолодну погоду, яка, скоріш за все, нагадує осінню погоду, туристам та гостям міста пропонуємо насолодитися прогулянками по визначним місцям, відвідуючи музеї та роздивляючись вишуканість архітектурних споруд.

Прогноз погоди на першу декаду серпня по регіонам

Протягом першого тижня по всій території країни прогнозується спекотна погода без опадів. Найвищу температурну позначку показуватиме термометр 4 серпня - 29 градусів, тиск на рівні 750 мм рт.ст., низький рівень вологості та маловітряно.

В Києві повітря коливатиметься в межах 28 градусів, з 2 по 5 серпня слід очікувати хмарність з проясненням, вологість в середньому 45%.

Прогноз на Погода Мета мешканцям Одеси пропонує підготуватися до пекельного тижня, адже стовпчик термометра буде стабільно коливатися в межах 31-32 градусів. Враховуючи відсутність будь-яких опадів та високий рівень температури, вологість залишатиметься на позначці в 38%.

В Дніпрі та Харкові погодні умови прогнозуються досить схожі. Температурний максимум очікується 5 серпня – 31 градус, в останні дні термометр показуватиме 29 – 30 градусів. Низька хмарність прогнозується на початку тижня, однак опадів не передбачається, тиск на рівні 745 мм рт. ст., вологість 50%.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.