Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Обшуки

ДФС

Вівторок, 27 липня 2021, 15:32

У Львові мережа магазинів техніки Apple ухилялась від сплати податків

Обшуки

Мережа магазинів у Львові завозила техніку з Польщі роздробом у межах неоподаткованих норм різними транспортними засобами за гроші, але не платила ні податків, ні митних зборів. 

Про це повідомляє Державна фіскальна служба.

Співробітники Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області, за процесуального керівництва обласної прокуратури у Львівській області, в межах досудового розслідування у кримінальному провадженні викрили групу СГД в ухиленні від сплати податків.

Правоохоронці провели у Львові 13 санкціонованих обшуків складських приміщень та магазинів певної торгівельної марки. За результатами обшуків виявлено та вилучено близько 500 смартфонів, іншу техніку в асортименті, та готівкові кошти в розмірі 137 тис. грн. Орієнтовна вартість вилученої продукції становить близько 14 млн грн.

Встановлено групу осіб (юридичні, фізичні особи підприємці, інші особи) які починаючи з 2019 року, здійснювали на території Республіки Польща подрібнення товарів на окремі партії в межах неоподаткованих норм, та переміщували такі товари транспортними засобами за грошову винагороду через митний кордон України без сплати відповідних податків та митних платежів.

Ввезена продукція в подальшому реалізовувалася на території України через мережу інтернет на мережу магазинів за готівку.

ДФС нe вкaзyє нaзвy тoргoвoї мeрeжi, oднaк, сyдячи з oпyблiкoвaних фoтoгрaфiй, мoвa йдe прo пoпyлярнy мeрeжy "Ябкo", якa власне й нaлiчyє загалом 13 мaгaзинiв y Львoвi. На запит редакції про те, чи працюють зараз магазини, представники компанії відповіли, що “працюють у звичному графіку”, однак не володіють інформацією про обшуки податківців. Влaсникoм тoргoвoї мaрки "Ябкo" є пiдприємeць Mикoлa Kaхнич з Mикoлaєвa, що на Львівщині.

Досудове розслідування триває.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.