Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Освіта

futurecenter.in.ua

Понеділок, 14 січня 2013, 11:23

Випускники українських вишів можуть потрапити на стажування до інституцій ЄС

Єврокомісія оголосила новий набір випускників вищих навчальних закладів, які хочуть пройти стажування в інституціях ЄС – відібрані учасники упродовж п’яти місяців отримуватимуть щомісячну стипендією у розмірі 1 тис. євро, а також відшкодування витрат на дорогу та оплачене медичне страхування. 

Про це інформує osvita.ua.

Працюючи в інституціях Євросоюзу, практиканти переважно вчаться організовувати зустрічі, відвідують робочі групи, форуми, громадські слухання, здійснюють моніторинги та допомагають оформлювати документацію, звіти, відповіді на запити. 

Також вони мають можливість навчитися вести великі міжнародні проекти, повідомили у представництві Євросоюзу в Україні.

Як зауважив прес-аташе представництва Давід Стулік, щороку на стажування до інституцій ЄС потрапляють приблизно 5-6 українців, а інтерес до цієї програми дуже високий.  

Він зазначив, що під час попереднього відбору кандидати реєструються через інтернет та подають всі необхідні документи. Якщо кандидат відповідає всім критеріям, його данні вносять у базу даних «blue book». Саме там європейські інституції і шукають собі стажерів.

Для того, аби стати практикантом у структурах Євросоюзу потрібно мати освітньо-кваліфікаційний рівень не нижче ступеня бакалавра, а також добре володіти англійською, німецькою чи французькою мовами.

Документи на цьогорічне стажування в Єврокомісії прийматимуть до 31 січня. Саме ж стажування розпочинається восени 2013 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.