Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Аварійне дерево

Фото мешканця громади

Понеділок, 2 серпня 2021, 14:24

У Ралівській тергромаді мешканці 3 роки не можуть зрізати аварійні дерева

Аварійне дерево

Мешканець села Черхава вже 3 роки просить відповідні служби різних інстанцій, аби ті допомогли йому зрізати 11 дерев у незадовільному  стані на приватній території, що належить його дружині.

Мешканець села Черхава, Ралівської територіальної громади Самбірського району, вже 3 роки просить відповідні служби різних інстанцій, аби ті допомогли йому зрізати 11 дерев у незадовільному  стані на приватній території, що належить його дружині.

Акт обстеження, складений тодішньою сільською головою Вільшанецької ОТГ, до якої входило село Черхава, Любов’ю Ковалик 14 листопада 2019 року вказує, що дерева перебувають в аварійному стані та досягнули вікової межі свого росту, тож власник може їх зрізати на власний розсуд.

Власник садиби натомість зазначив, що він намагався зрізати дерева самостійно, але у процесі зрубування впав та отримав травму хребта, тож тепер виконувати подібних робіт не може, а через висоту дерев йому необхідний підйомний кран або інший інвентар, що може впоратись з висотністю дерев.  Висота дерев від 20 до 30 метрів загрожує тим, що може впасти на житлові будинки по вулиці Гагаріна 29,30, - вважає він.

До зрізання підлягають ясени, клени, дуби, липи та явір. Місцевий мешканець очікував на сприяння з боку голови місцевої ОТГ, що допомогла б йому викликати відповідні спецслужби та надала техпрацівників, натомість поки чує відмовки з її боку. Як зазначає місцевий мешканець, «ні відповідного матеріально, ні технічного забезпечення у нього нема, а також коштів для оренди техніки, тому неодноразово просив допомогу».

Місцеві мешканці просили допомоги у Львівської облради, однак забезпечення обрізання дерев не є в її компетенції.  

Відповідно до ч. 2 ст 28 Закону України Про доброустрій населених пунктів та згідно з Порядком видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2006 №1045, видалення зелених насаджень на земельній ділянці, яка перебуває у приватній власності, та на присадибній ділянці здійснюється за Рiшенням власника (користувача) земельної ділянки без сплати їх відновної вартості. Відповідно до п.3 вищевказаної постанови у разі приналежності до визначеної категорії осіб, власник земельної ділянки наділений повноваженнями ініціювати перед органом місцевого самоврядування питання про надання допомоги у видаленні зелених насаджень.

Нагадаємо, вчора, у Стрийському парку, у Львові  під час буревію гілка дерева впала на хлопця та дівчину, які сиділи на лавці. Обоє загинули.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.