Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

товарна станція у Верхраті

PKP Polskie Linie Kolejowe SA

Вівторок, 3 серпня 2021, 13:55

У Польщі відновлять вантажну станцію поблизу пункту пропуску Рава-Руська

товарна станція у Верхраті

Польська залізнична компанія планує відновити вантажну станцію біля кордону з Україною.

Про це повідомляє польське видання Rynek Kolejowy.

Польська залізнична компанія PKP Polskie Linie Kolejowe S.A. відновить євроколію на товарній станції у селі Верхраті, що біля кордону із Україною.

Як йдеться у повідомленні, у результаті цього має покращитися транспортування і перевантаження вантажів на польсько-українському прикордонному пункті пропуску Верхрата – Рава-Руська. 

Контракт передбачає реконструкцію двох колій: широкої та стандартної європейської, загальною довжиною майже 1,5 км. Будівельні роботи будуть проводитись впродовж 2022–2023 років, а вартість проекту – майже 9 мільйонів злотих, які виділять з державного бюджету Польщі.

Минулого року на станції у Верхраті було перевантажено 300 тисяч тонн вантажу, натомість у другій половині цього року планують збільшити траспортування на 1 тисячу тонн на місяць.

PKP Cargo планує перетворити термінал Медика на польському кордоні з Україною на центр для євразійських перевезень.

Додамо, Мінінфраструктури у цьому році розпочне будівництво євроколії на ділянці Київ-Львів-держкордон. Ще у листопаді 2019 року стало відомо, що Укрзалізниця планує за рік збудувати євроколію до кордону з Польщею і пустити швидкісні потяги до Кракова за 3,5 години. Для цього у Мінінфраструктури хотіли залучити польський кредит.

Вартість євроколії між Львовом та Варшавою може сягати 50 млн євро.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.