Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівгаз

Середа, 4 серпня 2021, 10:49

Львівгазу заборгували понад 120 мільйонів гривень за газ

Львівгаз

За рік теплопостачальні підприємства збільшили борги перед "Львівгазом" на 121 млн грн.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Цього року підприємства, які виробляють тепло для потреб населення, заборгували за розподіл газу перед АТ "Львівгаз" 121 млн грн, хоча ще на початку липня 2020 року сума боргів складала 66 млн грн.

До числа найбільших боржників входять підприємства ЛКП "Львівтеплоенерго", ЛКП "Залізничнетеплоенерго", КП "Червоноградтеплоенерго", КП "Бориславтеплоенерго", КП "Дрогобичтеплоенерго".

Як наголосили у "Львівгазі", незадовільний стан розрахунків теплопостачальних підприємств негативно впливає на роботу компанії та проведення планових робіт з модернізації газових мереж. Адже саме влітку здійснюється більша частина робіт із встановлення нового газового обладнання, заміни ділянок газопроводів. Ці заходи спрямовані на забезпечення стабільного газопостачання впродовж опалювального сезону.

У 2021 році АТ "Львівгаз" проводить роботу над редизайном газових мереж у м. Бориславі, оптимізацією газопостачання в с. Ставни та с. Липівка. Роботи, які ведуться в с. Ставному на ГРС Дрогобич, передбачають заміну близько 74% газової мережі. Окрім того, 20% існуючих на території ГРП, 10% ШРП та 18% КБРТ також потребують заміни. Інвестовані АТ "Львівгаз" кошти в реконструкцію становлять близько 22,5 млн грн.

Також через системні неплатежі з боку виробників тепла для потреб населення газорозподільна компанія може відчувати проблеми з виплатою заробітних плат працівникам, які зараз активно задіяні в проектах редизайну та модернізації газових мереж, що належать державі.

Загалом 30% доходів АТ "Львівгаз" отримує саме за послуги розподілу газу, надані тепловикам. Тому зменшення рівня розрахунків з боку тепловиків негативно позначаються не лише на внутрішньому фінансовому стані газорозподільного підприємства, а й на його контрагентах. Зокрема, на взаєморозрахунках з ТОВ "Оператор ГТС України".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.