Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Степан Козицький

bloomberg.com

Четвер, 5 серпня 2021, 17:05

Козицькі планують збудувати завод з виробництва водню

Степан Козицький

Компанія "Еко-Оптіма" планує збудувати завод з виробництва зеленого водню на 100 мегават на Західній Україні.

Про це повідомило видання Deutsche Welle.

Компанія "Еко-Оптіма", яка входить у групу енергетичних компаній "Західнадрасервіс" планує збудувати завод з виробництва зеленого водню на 100 мегават на Західній Україні.

"Ми подали наш проєкт на міжнародний тендер фонду H2 Global для отримання фінансування. Результат очікується в першому кварталі 2022 року. Якщо виграємо, то відразу почнемо будівництво" − повідомив заступник директора "Еко-Оптіма" Степан Козицький.

За його словами, вже узгоджений контракт з німецькою компанією RAG Austria AG і Bayerngas GmbH щодо постачання "зеленого" водню в Німеччину. Компанія планує виробляти водень в Західній Україні і газопроводом Уренгой-Ужгород-Братислава поставляти в Німеччину.

Також Степан Козицький зазначив, що проєкт будівництва заводу є збитковим і компанії потрібна дотація на рівні держав для купівлі "зеленого" водню.

Нагадаємо, БК "Горизонти" перемогла в одному з лотів тендера АТ "Укргазвидобування" на роботи з ремонту нафтогазових свердловин обсягом 120 операцій вартістю понад 200 млн грн.

Додамо, Варіанти писали про нафто-газовий бізнес родини Козицьких у статті "Фата-моргана Козицьких". 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.