Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Центр зайнятості

П'ятниця, 20 серпня 2021, 16:50

На Львівщині працевлаштували майже 90% безробітних, які пройшли професійне навчання

Центр зайнятості

У січні-липні цього року в центрах зайнятості професійне навчання пройшли майже три тисячі безробітних.

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

Впродовж семи місяців цього року за скеруванням служби зайнятості професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації в області проходили 2,8 тисяч безробітних. 

"Після закінчення профнавчання майже 90% слухачів працевлаштовано за набутою професією або спеціальністю", – заявив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

За його словами, безробітні освоювали такі професії як електрогазозварник, касир торговельного залу, монтажник санітарно-технічних систем та устаткування, перукар, манікюрник, візажист, продавець продовольчих товарів, тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва кат. А1, А2, водій тролейбуса, водій трамвая, оператор з обробки інформації та програмного забезпечення, швачка, кондитер.

Барилюк також зазначив, що у структурі служби зайнятості функціонує 11 центрів професійно-технічної освіти, де готуються кадри для промисловості, будівельної індустрії, сфери послуг, сільського господарства.

Через карантинні обмеження у цьому році, як і торік, слухачі центру профтехосвіти проходили навчання за змішаною формою навчання. Зокрема, лекції проходили у онлайн-режимі, а виробнича практика відбувалася безпосередньо у фірмах і компаніях.

Нагадаємо, станом на 1 серпня у області в центрах зайнятості перебувало 27,2 тисячі безробних.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.