Зміст статті

19 серпня 2021Прес-реліз

Шість ідей для декору маленької вітальні або як зробити, щоб кімната не здавалася нудною

Корисні поради для оптимального використання простору і створення затишку.

Декор маленької вітальні – це завжди проблема. Хочеться зробити кімнату красивою, оригінальною, проте через брак місця варіантів не так багато, як хотілося б. Проте професіонали знають, як зробити невелике приміщення гармонійним. Прислухаймось до їхніх порад!

Шість порад для декорування вітальні.

Віддайте перевагу одній колірній гамі

Багато різних відтінків, особливо занадто яскравих, візуально зроблять приміщення захаращеним. Ідеальне рішення для невеликих кімнат – елементи нейтральних білих, сірих, бежевих тонів. На фоні темних стін гарно й акуратно виглядатиме світлий декор, якщо ж шпалери й меблі світлі – обирайте темніші прикраси.

Щоб не помилитися з відтінком ваз або скриньок, орієнтуйтесь на колір меблів. Так, якщо в центрі вітальні стоїть шоколадний диван, саме цей "смачний" відтінок варто продублювати на тримачах для фіранок, багетів картини, люстрі.

Не забувайте про дзеркала

Ми звикли, що дзеркало – то елемент інтер'єру коридору чи ванної кімнати. Проте цей аксесуар вміє візуально збільшувати простір, тому варто розглянути можливість його розташування у маленькій вітальні. Головне — розмістити дзеркало в добре освітленому місці. Нехай в ньому буде видно відображення фотографій, полиць з книжками.

Прикрасьте кімнату рослинами

Маленькі кімнатні рослини не перевантажують інтер’єр і виглядають досить компактно. Тому вони стануть ідеальною прикрасою будь-якого невеликого приміщення. А ось з великими рослинами треба бути обережнішими. Ні, ви можете поставити фікус чи пальму, але головне не перетворювати усю кімнату у філіал ботанічного саду. І не забудьте про стильне кашпо, що, звичайно ж, співпадає за кольором с обраною гамою.

Не перенасичуйте простір декором

Спеціалісти з дизайну інтер'єрів у Львові рекомендують одразу визначити, який саме елемент декору буде знаходитись в центрі кімнати. Це може бути що завгодно: диван, столик, картина, рослина. Головне: його має бути видно з будь-якого куточку кімнати. Усі інші елементи слід обирати менш помітними. Не потрібно занадто багато декору. Для однієї кімнати вистачить 5–6 аксесуарів.

Зверніть увагу і на стилістику. В невеличкій вітальні занадто помпезні, химерні елементи будуть зайвими, оскільки привернуть до себе занадто багато уваги. Гармонійно виглядатимуть тонкі рамки для фото, кімнатні рослини в однотонних горщиках, декоративні подушки лаконічного дизайну.

Зробіть акцентну стіну

Будь ласка, якщо в вас маленька вітальня, забудьте про засилля квіткових шпалер та вензелі на усіх, без винятку, текстильних елементах. Закцентуйте лише одну стіну. Найчастіше обирають стіну за диваном чи телевізором, але це не обов’язково. 

Пофарбуйте її в інший колір, поклейте цікаві шпалери або ж оберіть оригінальний матеріал оздоблення: тканину, гіпс, цеглу, мармур, метал тощо. Не менш оригінальний варіант – оформити стіну дзеркалами, зробити з неї цілковиту картину чи фреску.

Використовуйте повітряні рішення

Велике значення для дизайну маленької вітальні мають не тільки кольори, але й матеріали, з яких виготовлені предмети. Так, в невеличкій кімнаті має вигляд невеликий скляний чи пластиковий столик, а не громіздкий дерев’яний. Витончені елементи візуально розвантажують кімнату, роблять її легшою, ніби повітряною.

Автор: Прес-реліз

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.