Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

Вівторок, 15 січня 2013, 16:33

Костюк пояснив, що вибори до Львівської облради будуть зірвані виключно з вини Колодія

Львівська обласна державна адміністрація, розуміючи важливість належного забезпечення конституційного права громадян на здійснення волевиявлення як одного з основоположних та в межах своєї компетенції, здійснила ряд необхідних заходів для забезпечення належного фінансування проміжних виборів депутатів Львівської обласної ради, а от остання не доклала зусиль для вирішення цієї проблеми. 

 

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Львівської ОДА.

19 та 21 грудня 2012 року були скеровані листи до Голови Центральної виборчої комісії та Прем’єр-міністра України відповідно щодо проведення проміжних виборів депутатів Львівської обласної ради та їх фінансування.

Відповіді на ці листи були однозначними: питання фінансування проміжних виборів належить до виключної компетенції органів місцевого самоврядування, - наголошено у повідомленні.

Львівська обласна державна адміністрація звернулася до депутатського корпусу з поданням щодо необхідності виділення у 2013 році фінансування для проведення проміжних виборів депутатів Львівської обласної ради.

Однак, 28 грудня 2012 року, у день проведення ХХІІ сесії Львівської обласної ради, під час якої розглядався проект обласного бюджету на 2013 рік, за включення до порядку денного сесії Львівської обласної ради цього подання проголосували лише 10 депутатів.

Враховуючи таку ситуацію, голова Львівської обласної державної адміністрації дав доручення головному фінансовому управлінню терміново напрацювати проект розпорядження голови Львівської обласної державної адміністрації щодо часткового фінансування проміжних виборів депутатів Львівської обласної ради, в частині фінансування виготовлення виборчої документації.

Таке розпорядження було напрацьоване і сьогодні, 15 січня 2013 року, голова Львівської обласної державної адміністрації його підпише.

Нагадаємо, 27 січня на Львівщині відбудуться проміжні вибори депутатів у Львівську облраду. 

Однак Львівська облрада не передбачила в бюджеті коштів на довибори.  В той же час, ТВК вже зареєструвала кандидатів від більшості політичних партій.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.