Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус

П'ятниця, 27 серпня 2021, 14:27

В Україні розглядають варіант запровадження в майбутньому обмежень для невакцинованих

коронавірус

Влада може запровадити певні обмеження для нещеплених від коронавірусу українців у разі, якщо більша половина населення України провакцинується.

Про це повідомляє Українська правда.

Як заявив головний санітарний лікар України Ігор Кузін в інтерв’ю ВВС News Україна, влада може запровадити певні обмеження для українців, які не хочуть робити щеплення проти коронавірусу. Проте їх введуть лише у випадку, коли більше 50% українців будуть провакциновані.

"Ми будемо йти за сценарієм європейських країн, коли для невакцинованих створюють максимальні перепони у доступі до публічних місць, де може поширюватися інфекція. Одним зі шляхів, як балансувати між забороною і дозволами, є варіант, коли невакциновані можуть регулярно здавати ПЛР-тести. Результат приносити роботодавцю. Тобто принцип вакцинуйся або тестуйся" – наголосив Кузін.

За його словами, введення таких обмежень також можливе лише тоді, коли Україна повністю буде забезпечена вакцинами.

"Тобто спочатку треба усіх забезпечити вакцинами. Вже після того, як залишились одні противники вакцинації, застосовувати більш жорсткі міри. Однак, я впевнений, що в Україні не будуть застосовувати якісь каральні заходи" – додав Ігор Кузін.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко анонсував, що люди з сертифікатами вакцинації зможуть відвідувати публічні місця навіть у разі локдауну.  

Додамо, карантин в Україні, який вперше запровадили з 12 березня 2020 року, продовжили до 1 жовтня 2021 року. А з 24 лютого запровадили адаптивний карантин: країну поділили на "червону", "помаранчеву", "жовту" та "зелену" зони, в залежності від епідемічної ситуації.

З 9 червня Львівщина перебуває у "зеленій" зоні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.