Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

ВО "Батьківщина"

Прес-реліз,   Вівторок, 7 вересня 2021, 17:30

Парламент розгляне законопроєкт про індексацію пенсій – Цимбалюк

Михайло Цимбалюк

Цього тижня парламент розгляне законопроєкт про індексацію пенсій.

Про це напередодні в ефірі одного з телеканалів розповів народний депутат України від ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк, інформує прес-служба Львівського обласного партосередку.

За його словами, згідно із цим законом, відновлюється право дострокового виходу на пенсію для осіб, з якими трудовий договір розірвано не більше, ніж за півтора року до досягнення пенсійного віку, за умови реєстрації цих осіб у державній службі зайнятості та відсутності підходящої для них роботи та для батьків дітей, хворих на тяжке, рідкісне захворювання, яким не встановлено інвалідність.

«Особами з інвалідністю з дитинства (для цілей визначення права батьків такої дитини на достроковий вихід на пенсію) визначаються діти з інвалідністю віком до 18 років, наразі – до 16 років», – зазначив Михайло Цимбалюк.

Політик також розповів, що передбачається індексація в порядку, визначеному ЗУ «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», пенсій військовослужбовцям, пенсій, призначених відповідно до ЗУ «Про державну службу», «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про статус народного депутата України», «Про наукову і науково-технічну діяльність», а датою щорічної індексації пенсій визначається 1 березня.

«Окрім того, в парламенті продовжується дискусія щодо впровадження накопичувальної системи пенсійного забезпечення», – додав Михайло Цимбалюк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.