Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

SafeBorder

Державна прикордонна служба

Середа, 8 вересня 2021, 09:59

Прикордонники затримали на кодоні з Польщею майже 40 осіб з підробленими Covid-сертифікатами

SafeBorder

За майже місяць використання програми SafeBorder для перевірки Covid-сертифікатів прикордонники затримали 37 осіб з підробленими документами.

Про це повідомила пресслужба Західного регіонального управління Держприкордонслужби України.

За майже місяць використання програми SafeBorder для перевірки Covid-сертифікатів прикордонники затримали 37 осіб з підробленими документами.

Всього з початку використання в пунктах пропуску програмного забезпечення Safe Border прикордонники Карпатського загону перевірили понад 2500 сертифікатів, з них 37 виявилися підробленими. Найбільше випадків підробки сертифікатів про вакцинацію зафіксували в пункті пропуску для автомобільного сполучення Краківець.

Зокрема, один з останніх випадків у пункті пропуску Краківець зафіксували під час слідування на в’їзд в Україну. Четверо українців (водій та три пасажири авто) надали на прикордонний контроль міжнародні свідоцтва про вакцинацію. В ході поглибленої перевірки прикордонний наряд виявив, що дані свідоцтва містять ознаки підробки.

За фактами виявлення підроблених Covid-сертифікатів направлено повідомлення до Національної поліції про виявлення ознак кримінального правопорушення за ч. 4 ст. 358 ККУ "Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів".

Зазначимо, прикордонники уже майже місяць використовують електронні пристрої з програмним забезпеченням SafeBorder для перевірки Covid-сертифікатів. Програма передбачає автоматизовану перевірку чинності документа та його приналежності відповідній особі під час перетинання кордону України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.