Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

озеро на Львівщині

Середа, 8 вересня 2021, 12:31

Облрада Львівщини ініціює звернення до ВРУ щодо відповідальності за порушення безпеки на воді

озеро на Львівщині

Комісія облради планує винести на сесію звернення до Верховної Ради ,яким просить посилити відповідальність за порушення безпеки на воді.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

На своєму засіданні комісія з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань Львівської облради вирішила винести на розгляд депутатам на наступну сесію звернення до Верховної Ради щодо посилення відповідальності за порушення безпеки на воді.

Як пояснив голова комісії, депутат від Батьківщини Назарій Сумало, йдеться про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення в частині встановлення відповідальності за порушення правил, що забезпечують безпеку громадян на водних об’єктах.

"У липні наша комісія заслухала інформацію начальника Центру рятувально-водолазної служби Романа Фіца. Він поінформував про невтішну статистику щодо потопельників на різних водоймах області – їх кількість більша, ніж у попередні роки. Відтак з метою зменшення показників загибелі людей на воді ми напрацювали проєкт звернення до Верховної Ради України щодо посилення відповідальності за недотримання громадської безпеки на водних об’єктах" – наголосив Сумало.

У тексті проєкту звернення наголошується на важливості посилення адміністративної відповідальності керівників та власників відпочинкових зон масового відпочинку населення біля водойм, насамперед, за відсутність рятувальних постів та рятувальників, відсутність облаштованого пляжу, недотримання правил користування маломірними суднами на водоймах.

Нагадаємо, цьогоріч у області готовими для безпечного купання відпочивальників визначили 18 пляжів на 13 водоймах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.