Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Дні білоруської військової слави

Середа, 8 вересня 2021, 16:38

Білоруські опозиціонери влаштували пішу ходу до Дня білоруської військової слави

Дні білоруської військової слави

У Львові відбувається акція солідарності з білоруським народом за участі представників опозиційних сил Білорусі.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 8 вересня, білоруси відзначають День білоруської військової слави.

До дня білоруської військової слави у Львові відбувається ряд урочистих заходів, зокрема піша хода від пам'ятника Тарасу Шевченку до пам'ятника Степану Бандері. Це річниця Битви під Оршею, коли 507 років тому литовці, поляки, білоруси та українці на чолі з Костянтином Острозьким здобули перемогу над московським військом.

"Сьогодні річниця битви. Тому ми виконуємо національні пісні, наша символіка заборонена і білоруси не можуть відзначати це свято вдома, там нелегітимна влада. У  Львові ми проводимо таку акцію вже десятий рік поспіль", –розповів керівник Білоруського кризового центру у Львові Олексій Францкевич.

На площі Ринок відкрили виставку "Рік спротиву: як по(в)стає Білорусь" від Free Belarus Center та Музею Революції гідності, що демонструє українцям й іноземцям ключові моменти та особливості білоруського протесту. Увечері запланована урочиста академія в Будинку Воїна на вул. Короленка, 1а.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.