Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

паркування у Львові

Середа, 15 вересня 2021, 17:05

У Львові не планують збільшувати тарифи на паркування

паркування у Львові

Депутати не підтримали ініціативу щодо збільшення вартості паркування у місті, натомість погодили облаштувати нові місця для паркування.

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Вчора, 14 вересня, під час засідання комісії транспорту, зв’язку та міської мобільності Львівської міськради депутати не підтримали ініціативу ЛКП "Львівавтодор" щодо затвердження нових тарифів на послуги паркування у місті.

Зокрема, комунальне підприємство пропонувало підняти вартість паркування на 10 грн за годину.

"Ми не проголосували за збільшення оплати за паркування, адже виникає питання: що ж нам натомість пропонує "Львівавтодор"? Якщо сьогодні має місце зростання ціни на оплату паркомісця, то повинні бути якісь додаткові сервісні послуги або ж покращення умов, територій. Ми прийняли рішення повернутися до цього питання на наступному виїзному засіданні комісії" – наголосив секретар комісії, депутат фракції Європейська Солідарність Володимир Лесик.

За його словами, станом на сьогодні у місті діють чотири зони паркування. Вартість паркінгу у першій зоні (центр міста) коштує 20 грн за годину у відкритих та 30 грн/год у закритих паркінгах. У другій зоні (близько до центру) година паркування вартує 15 грн, у третій (трохи далі від центру) – 10 грн та в четвертій (решта міста) – 5 грн.

Крім цього, комісія підтримала збільшення кількості місць для паркування транспортних засобів у місті.

"Тепер львів'яни матимуть можливість паркувати свої авто за новими локаціями: по вул. Академіка Підстригача, по вул. Кульпарківська. Крім того, під час виїздного засідання транспортної та інженерної комісій депутати погодили облаштування нових паркомісць і по вул. Шухевича" – додав Володимир Лесик.

Нагадаємо, з лютого 2020 року у Львові підвищили плату за паркування у центрі міста, а у червні 2019 року у місті затвердили концепцію покращення паркування та руху громадського транспорту.

Публікація у межах Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.