Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Лісорозсадницький центр

Середа, 15 вересня 2021, 11:31

У Брюховичах відкриють лісорозсадницький комплекс

Лісорозсадницький центр

Інноваційний лісорозсадницький комплекс функціонуватиме на базі ДП "Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр".

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

У Брюховичах на базі державного підприємства "Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр" запрацює інноваційний лісорозсадницький комплекс з вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою.

У збудованому лісовому розсаднику за вирощуватимуть сіянці біотично стійких, високопродуктивних лісових порід для відновлення лісів Карпат та рівнинної частини: ялиця біла, бук лісовий, сосна звичайна, дуб звичайний, модрина європейська, псевдотсуга Мензіса та інші.

Очікується, що результатом проєкту стане збільшення потужностей підприємств Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства і кількість вирощеного садивного матеріалу становитиме близько 10 млн сіянців.

Зазначимо, проєкт вартістю 89 млн грн реалізовали Львівська облрада та Львівська ОДА за підтримки Державного агентства лісових ресурсів та Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів. З бюджету Львівської області на виконання робіт виділили 36,4 млн грн.

Нагадаємо, у січні комісія з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської облради підтримала пропозицію профінансувати завершення робіт із створення лісового розсадника на базі Львівського лісового селекційно-насіннєвого центру.

Додамо, торік Варіанти писали, що у Брюховичах створюють лісорозсадницький комплекс з вирощування садівного матеріалу із закритою кореневою системою.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.