Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Микола Голомша

uapatriot.org

Середа, 15 вересня 2021, 16:01

Екс-прокурор Львівщини Микола Голомша вкотре заявив про вбивство Чорновола кастетом

Микола Голомша

Екс-прокурор Львівщини Микола Голомша відкидає версію про загибель В'ячеслава Чорновола через ДТП.

Про це повідомив екс-заступник генпрокурора Микола Голомша у коментарі "Українській правді".

Колишній заступник генпрокурора та екс-прокурор Львівщини Микола Голомша заявив, що смерть лідера Народного руху України В'ячеслава Чорновола настала не через ДТП, а його вбили ударами кастета в голову.

"Ми розслідували справу про вбивство Чорновола. І встановили, що Чорновола було вбито. Було вбито чотирма ударами кастета у потиличну ділянку голови і таким самим кастетом було добито водія" – наголосив Голомша.

За його словами, у цій справі був підроблений огляд місця події, а також на Волині вбили основного свідка. Голомша не вперше заявляє про вбивство Чорновола кастетом, востаннє це було у 2015 році.

Натомість у березні 2021 року заступник директора департаменту МВС з комунікацій зі ЗМІ Ярослав Тракало повідомив, що експертиза дійшла висновку, що Чорновіл був смертельно травмований у результаті ДТП в березні 1999 року, а підтверджень інших версій загибелі наразі немає.

Зазначимо, Микола Голомша був заступником генерального прокурора, виконував обов'язки генпрокурора у 2014 році, тоді ж його звільнили за законом про люстрацію, а у 2019 році Окружний адміністративний суд Києва поновив його на посаді.

У квітні-травні 2007 року Микола Голомша очолював прокуратуру Львівщини, а з травня того ж року його перевели на попередню посаду – заступника Генерального прокурора України.

Голомша є лідером політичної партії Патріот, а у 2017 році захистив дисертацію та отримав звання доктора філософії у галузі державного управління.

У жовтні 2019 року з посади заступника прокурора Львівської області звільнили сина Миколи Голомші – Андрія Голомшу, якого призначили на цю посаду у 2014 році.

Додамо, В'ячеслав Чорновіл загинув у результаті автокатастрофи на трасі "Бориспіль – Золотоноша" 25 березня 1999 року. У 2000 році Чорновіл був удостоєний звання Герой України посмертно.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.