Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

підроблені Covid-сертифікати

npu.gov.ua

Четвер, 16 вересня 2021, 10:36

На Львівщині чоловік продавав підроблені Covid-сертифікати

підроблені Covid-сертифікати

Кіберполіція викрила на Львівщині чоловіка, який виготовляв та продавав підроблені Covid-сертифікати та ПЛР-тести.

Про це повідомила пресслужба департаменту кіберполіції Національної поліції у Львівській області.

На Львівщині кіберполіція викрила чоловіка у виготовленні та продажі підроблених Covid-сертифікатів та ПЛР-тестів. Фігурант продавав громадянам підроблені медичні довідки для перетину державного кордону. При цьому жодних лабораторних тестів клієнти не проходили. Свої послуги чоловік рекламував у групових чатах у месенджері, де було понад 15 тисяч підписників. 

Як встановили правоохоронці, 31-річний місцевий мешканець виготовляв довідки з негативним результатом на Covid-19 та Covid-сертифікати для перетину державного кордону. Клієнти не проходили жодних лабораторних досліджень, а лише надавали свої дані для оформлення.

Чоловік використовував підроблені печатки медичної лабораторії. Загалом фігурант виготовив понад 50 Covid-сертифікатів та понад 300 довідок із негативним результатом на коронавірус.

Свої послуги чоловік рекламував у групових чатах в месенджері, в яких було понад 15 тисяч підписників. Здебільшого клієнтами правопорушника були перевізники. Вартість однієї довідки становила 500 гривень, а Covid-сертифіката − 1500 гривень.

Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання чоловіка та у його автомобілі, за резулятатами яких вилучили комп’ютерну техніку, печатки, Covid-сертифікати. Під час огляду техніки виявили згенеровані QR-коди, які, ймовірно, використовувалися для підроблення сертифікатів.

За цим даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.