Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус

Понеділок, 20 вересня 2021, 12:37

На Львівщині кількість тестувань на Covid-19 не дотягує до норми

коронавірус

У Львівській області показник охоплення тестуванням на Covid-19 не дотягує до необхідного рівня.

Про це повідомила прес-служба Міністерство охорони здоров'я України.

Станом на сьогодні, 20 вересня, у Львівській та у ще декількох областей декілька з епідпоказників вийшли за межі норми.

Зокрема, на Львівщині також граничне охоплення тестуванням населення не дотягує до необхідного рівня: при необхідній кількості у 300 тестувань на 100 тисяч населення цей показник становить 912.

Також на Львівщині показник динаміки госпіталізацій Covid-хворих впродовж 17 днів, з 3 до 18 вересня, перевищував допустимий рівень, що є умовою для посилення карантину, проте станом на 19 вересня опустився до 47,4%.

Також мають високі показники рівня епідемвчної небезпеки, крім Львівщини, Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Луганська, Івано-Франківська, Миколаївська, Рівненська, Сумська, Харківська та Черкаська області.

Зазначимо, що норма динаміки загальної кількості госпіталізованих пацієнтів з підтвердженим чи підозрою на коронавірус повинна складати не більше ніж 50%.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в Україні посилять карантин до "жовтого" рівня у разі наявності протягом трьох днів підряд одного з чотирьох показників МОЗ. Тоді ж у міністерстві планували перейти в "жовту" карантинну зону з 13 вересня.

Також в Україні запровадили Covid-сертифікати для вакцинованих.

Додамо, карантин в Україні, який вперше запровадили з 12 березня 2020 року, продовжили до 1 жовтня 2021 року. А з 24 лютого запровадили адаптивний карантин: країну знову поділили на "червону", "помаранчеву", "жовту" та "зелену" зони, в залежності від епідемічної ситуації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.