Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Вівторок, 21 вересня 2021, 12:27

На Львівщині рівень госпіталізації через Covid-19 перевищив норму

Львів

У області перевищений показник динаміки рівня госпіталізації на Covid-19, а охоплення тестуванням не дотягує до необхідного рівня.

Про це повідомила прес-служба Міністерство охорони здоров'я України.

Станом на сьогодні, 21 вересня, всі регіони України знаходяться у "зеленій" зоні карантину, проте у Львівській та у ще декількох областей декілька з епідпоказників вийшли за межі норми.

Зокрема, на Львівщині показник динаміки госпіталізацій Covid-хворих перевищує допустимий рівень і становить станом на 20 вересня 50,5%, що є умовою для посилення карантину.

Також граничне охоплення тестуванням населення у області не дотягує до необхідного рівня: при необхідній кількості у 300 тестувань на 100 тисяч населення цей показник становить 929.

Мають високі показники рівня епідемічної небезпеки, крім Львівщини, Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Київська, Луганська, Миколаївська, Рівненська, Сумська, Харківська, Херсонська та Черкаська області.

Зазначимо, що норма динаміки загальної кількості госпіталізованих пацієнтів з підтвердженим чи підозрою на коронавірус повинна складати не більше ніж 50%.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в Україні посилять карантин до "жовтого" рівня у разі наявності протягом трьох днів підряд одного з чотирьох показників МОЗ. Тоді ж у міністерстві планували перейти в "жовту" карантинну зону з 13 вересня.

Також в Україні запровадили Covid-сертифікати для вакцинованих.

Додамо, карантин в Україні, який вперше запровадили з 12 березня 2020 року, продовжили до 31 грудня 2021 року. А з 24 лютого запровадили адаптивний карантин: країну знову поділили на "червону", "помаранчеву", "жовту" та "зелену" зони, в залежності від епідемічної ситуації.

З 9 червня Львівщина перебуває у "зеленій" зоні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.