Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Вибори 2012

kyiv.comments.ua

Середа, 16 січня 2013, 17:44

Скорочувати бюджет заради виборів – неприпустимо - Олег Баран

Україні варто було б провести корективи виборчого законодавства, передбачивши у ньому форс-мажорні ситуації на кшталт проблеми з фінансуванням проміжних виборів на Львівщині.

Про це Варіантам заявив депутат Львівської обласної ради Олег Баран.

За словами політика, якщо б у процесі пошуку виборчих грошей область скоротила на три відсотки, як пропонують деякі обранці, фінансування обласних програм, то в такому випадку від них взагалі краще було б відмовитись. Адже цьогорічний бюджет і так економний.

«Знімати гроші на проміжні вибори  зі школи, книгарні чи медицини – не можна у жодному випадку», – вважає Олег Баран.

Як він відзначає, вирішення таких казусів із фінансуванням проміжних виборів варто було б передбачити у виборчому законодавстві.

«Якщо області самотужки не вдається впоратися з проблемою, мала б допомогти ЦВК», – додав депутат.

Як наголосив Олег Баран, є ще один вихід із ситуації: зменшення чисельності депутатського корпусу. Однак законодавчо – це практично неможливо. Адже тоді виборці із семи округів  не матимуть своїх представників у обласній раді.  

Нагадаємо, довибори до Львівської обласної ради мають відбутися 27 січня в семи округах області. Загальна потреба у коштах на довибори становить близько 7 млн. грн. Загалом по семи округах участь у виборах мають взяти участь 476 тис. виборців, 316 тис. з них по округу у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.