Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Президент

osvita.org.ua

Середа, 16 січня 2013, 18:31

Янукович затвердив нові положення щодо Держслужби зайнятості України

Президент України Віктор Янукович модернізував Державну службу зайнятості України та затвердив положення про неї.

 

Відповідно до положення, Державна служба зайнятості України є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом міністрів України через міністра соціальної політики України.

Основними завданнями служби є реалізація державної політики у сфері зайнятості населення та трудової міграції, внесення Міністрові пропозицій щодо формування державної політики у сфері зайнятості населення та трудової міграції, сприяння громадянам у підборі підходящої роботи, надання роботодавцям послуг з добору працівників;

Держслужба також братиме участь в організації проведення громадських та інших робіт тимчасового характеру й у реалізації заходів, спрямованих на запобігання масовому звільненню працівників, профілактика настання страхових випадків, сприяння мобільності робочої сили та зайнятості населення в регіонах з найвищими показниками безробіття, монофункціональних містах та населених пунктах, залежних від містоутворюючих підприємств.

Служба сприятиме громадянам в організації підприємницької діяльності, зокрема, через надання індивідуальних та групових консультацій, займатиметься організацією підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації безробітних з урахуванням поточної та перспективної потреби ринку праці, проводитиме профорієнтацію населення, сприятиме працевлаштуванню окремих категорій громадян, які неконкурентоспроможні на ринку праці та здійснюватиме контроль за використанням роботодавцями та безробітними коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Крім того, на Державну інспекцію України з питань праці покладаються обов'язки зі здійснення контролю за додержанням вимог законодавства про рекламу щодо реклами про вакансії (прийом на роботу) та наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в іншого роботодавця.

За документом голова служби має двох заступників, у тому числі одного першого, які призначаються на посади за поданням прем'єр-міністра України, та звільняються з посад Президентом України. Пропозиції прем'єр-міністрові України стосовно кандидатур на посади заступників голови служби вносить міністр на підставі пропозицій голови служби.

Структура апарату служби затверджується її головою за погодженням із міністром.

Джерело: РБК-Україна

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.