Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

express.te.ua

Четвер, 17 січня 2013, 14:28

Мінекономрозвитку хоче скасувати в Україні «літній» час

Мінекономрозвитку України підготувало законопроект, згідно з яким пропонується ввести час другого часового поясу без щорічного переходу на «літній» час.

«На сьогодні діє такий порядок обчислення часу на території України: час другого часового поясу (київський час) з переведенням щорічно годинникової стрілки в останню неділю березня на 1 годину вперед і в останню неділю жовтня на 1 годину назад. Проектом закону на території України запроваджується час другого часового поясу (київський час) без щорічного переведення годинникової стрілки», – йдеться в пояснювальній записці до документу.

Встановлення такого порядку обчислення часу спрямоване на «забезпечення поліпшення стану здоров'я громадян, підвищення працездатності населення, зменшення кількості аварій».

Даний законопроект був зареєстрований Верховною Радою України 27 лютого 2012 року і є відкликаним, але не втратив актуальності.

«Змінена дата набрання чинності з «1 листопада 2012 року» на «1 березня 2013 року», щоб не переходити навесні 2013 року на «літній» час (остання неділя березня), про що було вирішено на нараді в Кабінеті міністрів України 30 січня 2012 року», –  пояснюють автори законопроекту. 

Джерело: УНІАН

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.