Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Середа, 29 вересня 2021, 18:15

29 вересня: найпопулярніші пошукові запити Google

Львів

Інформація про те, що українці найбільше шукали протягом цього дня.

Сьогодні, 29 вересня, українці найбільше шукали у пошуковику Google інформацію про те, що Україна вшановує пам'ять жертв Бабиного Яру у 80-ті роковини трагедії.

Під час Другої світової війни нацисти, які зайняли Київ, використовували урочище Бабин Яр в північно-західній частині міста як місце масових розстрілів цивільного населення, головним чином євреїв. 29 вересня 1941 року за наказом окупаційної адміністрації все єврейське населення було зобов'язане з'явитися до Бабиного Яру. Тут людей групами проводили через пропускний пункт, після чого заганяли на край яру і розстрілювали. Цього та наступного дня жертвами розправи стала 33 771 особа.

Загалом масові вбивства в урочищі тривали до самого відходу нацистської армії з міста: за офіційними даними, в Бабиному Яру розстріляли близько ста тисяч людей.

Крім цього, українці цікавилися, що у цей день у світі відзначаються Всесвітній день серця, День отоларинголога, Всесвітній день шкільного молока, Міжнародний день поширення інформації про продовольчі втрати та харчові відходи, а в Україні – День отоларинголога.

Православна церква 29 вересня вшановує пам'ять Святої Євфимії Всехвальної. У народі день назвали Євфимія Прехвальная або Пташина кістка. Якщо ви загадаєте бажання в цей день – воно обов'язково здійсниться.

Ці запити набрали понад 20 тисяч українців.

Важливими новинами цього дня на Варіантах була інформація про те, що:

- Байкера Рущишина вигнали з раю за 470 тисяч гривень;

- 15 львівських нардепів у серпні отримали більше 20 тисяч на проживання у Києві;

- Садовий у серпні преміював Свистун на 10 тисяч гривень;

- У Львові передбачили чотири мільйони на реставрацію 60-метрової дзвіниці храму на Личаківській.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.