Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Охматдит

uk.wikipedia.org

Середа, 29 вересня 2021, 12:17

В Охматдиті планують створити передопераційний хол

Охматдит

В дитячій лікарні "Охматдит" реалізують проєкт зі створення передопераційного холу для адаптивного введення в наркоз і післяопераційного пробудження.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

У Львівській обласній клінічній лікарні "Охматдит" реалізують проєкт зі створення передопераційного холу нового зразка − приміщення адаптивного типу для введення в наркоз і післяопераційного пробудження у присутності батьків.

Приміщення для створення палати виділили у центрі малоінвазивної хірургії лікарні. Для створення холу об’єднають два окремі приміщення (частину коридору і частину балкону), проведуть ремонтні роботи, закуплять автоматизовані розсувні двері, а українські художники розмалюють стіни кімнати казковими сюжетами. 

"У закордонних практиках це нормально, коли мама відводить за руку в операційний блок і забирає після операції. Присутність мами чи тата впливає на одужання дитини. Ця практика за кордоном існує уже давно. Ми близькі до того, щоб зробити таке у себе в Охматдиті" − повідомив керівник Центру малоінвазивної хірургії "Охматдиту" Андрій Дворакевич.

Для збору коштів на реалізацію проєкту стартувала краудфандингова кампанія на спільнокошті "Велика ідея", де планується зібрати 200 тис. грн. Всього плановий бюджет проєкту "Добрі сни діточкам, або художнє оформлення передопераційного холу у Львівському Охматдиті" становить 464 844 гривень, з них 64 844 гривні − власні кошти ГО "Фундація підтримки мистецьких ініціатив "Візія", а ще 200 тис. грн надасть Міжнародний фонд "Відродження" у межах конкурсу "Культура. Спільнота" за умови, що вдасться зібрати 200 тисяч гривень на спільнокошті. 

Нагадаємо, депутати затвердили Олександру Бурду директоркою Львівської обласної дитячої лікарні "Охматдит".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.