Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад у Львові

Середа, 29 вересня 2021, 13:22

Електронний лікарняний запрацює з жовтня

медичний заклад у Львові

З 1 жовтня оформлення усіх лікарняних буде відбуватись винятково з внесенням даних до електронної системи охорони здоров’я.

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань здоров‘я нації Михайло Радуцький у своєму Телеграм-каналі.

З 1 жовтня оформлення усіх лікарняних буде відбуватись винятково з внесенням даних до електронної системи охорони здоров’я.

"Впровадження е-лікарняних дозволить більш ефективно боротися з корупцію. Електронна система дозволяє перевірити, скільки та кому той чи інший лікар листів непрацездатності. Адже кожен документ має бути затверджений власним електронним підписом медпрацівника" − повідомив Михайло Радуцький.

Зазначимо, система е-лікарняних запрацювала з червня. А станом на понеділок, 27 вересня, 137 тис. медичних працівників пройшли онлайн навчання, 2,9 тис. медзакладів вже оформлюють е-лікарняні, з початку роботи системи створено майже 1 млн медичних висновків про непрацездатність. Наразі лише 100 лікарень не змогли налаштувати роботу в електронній системі. 

Нагадаємо, в Україні перенесли повний перехід на електронні лікарняні з 1 вересня на 1 жовтня, щоб дати можливість лікарям та роботодавцям більш детально ознайомитись з новою системою.

Спочатку електронні лікарняні планували запровадити ще у 2019 році, однак потім їхній запуск перенесли на квітень 2020 року, а у листопаді минулого року запуск електронного лікарняного перенесли на 2021 рік.

Система електронних лікарняних листів мала бути другим етапом медичної реформи, яка розпочалася 30 січня 2018 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.