Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

www.kievpress.net

Четвер, 17 січня 2013, 15:38

Понад 1 млн. грн. муніципальних субсидій відшкодувало управління соціального захисту Львова у 2012 році

Управління соціального захисту за 2012 рік відшкодувало муніципальних субсидій на суму понад 1,3 млн. грн.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Муніципальна субсидія на оплату житлово-комунальних послуг призначається cім'ям, для покриття 10% обов'язкового відсотку платежу, який необхідно сплатити заявником, виключно після призначення державної субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.

«В окремих випадках за рахунок коштів місцевого бюджету, передбачених для надання муніципальних субсидій, виходячи з конкретних обставин сім'ї, субсидія призначається для покриття 15% обов'язкового відсотку платежу, або якщо визначена категорія громадян отримує інші доходи, крім пенсії, на підставі акту обстеження матеріально-побутових умов», - пояснила начальник відділу пільг, соціальних допомог та компенсаційних виплат управління соціального захисту Львівської міської ради Леся Дронь,

Право на муніципальну субсидію мають такі непрацюючі категорії громадян: ветерани УПА – учасники бойових дій УПА та інваліди УПА; малолітні політичні в'язні сталінських таборів; вдови політичних в'язнів, інвалідів війни УПА, учасників бойових дій УПА; сім'ї, у яких проживає двоє і більше інвалідів; інваліди по зору І та ІІ груп; одинокі непрацюючі інваліди І або ІІ групи загального захворювання та ІІІ групи, які мають висновки психіатричнихмедико-соціальних експертних комісій (МСЕК); діти-сироти.

Заступник начальника управління соціального захисту Львівської міськради Наталія Кузяк розповіла, що для оформлення муніципальної субсидії львів'яни, які можуть претендувати на цей вид допомоги, повинні звернутись у «єдині приймальні» районних відділів соціального захисту та подати: заяву встановленої форми, документ, який підтверджує соціальний статус заявника (копія довідки МСЕК, копія посвідчення про встановлення статусу та ін.).

Що стосується одержувачів муніципальної субсидії, то їх середньомісячна кількість сягає 1,1 тис. сімей. Загалом же у 2012 році муніципальних субсидій призначено понад 2,1 тис. сім'ям.

Програма з надання населенню муніципальних субсидій у Львові діє вже більше десяти років. Вона була затверджена рішенням виконавчого комітету від 01.03.2002 № 80 «Про заходи щодо соціального захисту окремих категорій громадян» (зі змінами і доповненнями).

Телефони «гарячих ліній» управління соціального захисту:

Галицький відділ: тел.: 235-80-83 (вул. Ф. Ліста, 5)
Личаківський відділ: тел.: 235-71-62 (вул. Театральна, 10)
Залізничний відділ: тел.: 295-82-28 (вул. Виговського, 34)
Франківський відділ: тел.: 237-50-81 (вул. Ген. Чупринки, 85)
Шевченківський відділ: тел.: 252-28-40 (вул. Липинського, 11)
Сихівський відділ: тел.: 254-64-80 (просп. Червоної Калини, 66)

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.