Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

ЗМІ

vk.com

Четвер, 17 січня 2013, 19:00

Податкова призначила позапланову перевірку радіостанції «FM Галичина»

ДПІ Львова письмово повідомила «FM Галичина» про проведення позапланової перевірки.

Про це Варіанти повідомила прес-служба «FM Галичина».

«У середу, 16 січня, на адресу радіостанції надійшов офіційний лист від ДПІ «Про надання документів, пов’язаних з обчисленням та сплатою податків та зборів у зв’язку з проведенням документальної позапланової перевірки ТОВ «ТРК Галичина»», - сказано у повідомленні.

Редакція «FM Галичина» розцінює це як тиск з метою  «витіснити успішну радіостанцію з ринку».

Зі змісту вимоги ТОВ «ТРК «Галичина» може дійти висновку, що під виглядом податкової перевірки по взаєморозрахунках з одним єдиним контрагентом, податкова намагається перевірити всю діяльність радіостанції за два роки, - зазначено у повідомленні.

У разі намагань податкової чи інших контролюючих органів блокувати роботу радіостанції, колектив FM Галичина обіцяє чинити спротив таким спробам: «Ми будемо співпрацювати з працівниками податкової інспекції в рамках надісланого нам листа з вимогами. Однак, якщо виявиться, що податкова перевірка була лише приводом для того, щоб блокувати роботу FM Галичина, ми апелюватимемо до громадськості, професійних та експертних кіл, депутатів та судів. Ми не дозволимо закрити найбільше україномовне радіо Галичини», - заявляють журналісти.

Нагадаємо,  радіостанція «FM Галичина» входить в структуру медіа холдингу народного депутата Ярослава Дубневича.

13 грудня правоохоронні органи відновили розвідування кримінальної справи відносно підприємства нардепа Ярослава Дубневича.

Йдеться про кримінальну справу, порушену на підставі звернення у правоохоронні органи екс-нардепа Івана Деньковича.

Перед тим  Дубневич заявив про те, що збирається продати або передати в управління іноземним фірмам свій бізнес.  

У вересні 2011 року Іван Денькович звернувся до правоохоронних органів з приводу діяльності корпорації КРТ, що належить братам Дубневичам. Денькович звинуватив підприємства Дубневича у діяльності, спрямованій на мінімізацію податкових зобов’язань і виведення коштів з легального обороту у тіньовий сектор. Здійснюється цей процес за допомогою конвертаційних центрів та суб’єктів господарської діяльності (СГД) з ознаками «фіктивності».  

Раніше Корпорація «Колійні ремонтні технології» подала позов до суду на народного депутата Івана Деньковича, вимагаючи спростування інформації, оприлюдненої ним в ефірі одного із телеканалів. 

У серпні 2011 року Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом внесення службовими особами “Корпорації колійні ремонтні технології” недостовірних відомостей в документи, що спричинило тяжкі наслідки. 

Як повідомлялося, у першому кварталі 2013 року ПСУ проведе планову документальну перевірку дев’яти ЗМІ, в тому числі АТ ТРК «ЛЮКС».

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.